Телешко със спанак
Ей, забравих да публикувам! Тъкмо приготвям ястието. Подложих се на
вега тест и се оказа, че е препоръчително да ям предимно телешко. Взех от МЕТРО телешки шницели (научих доста за телешкото и говеждото месо и неговото транжиране) и чудесен спанак, пак от там. Рецептата е горе-долу следната:
1. Нарежете телешкото месо на парчета и го запържете леко в зехтин (да изсветлее).
2. Залейте с вода и вино и оставете да ври, като отпенвате (отваряме капака за малко и ако има неприятна пяна се отстранява) от време на време - около 30 минути.
3. Когато поомекне, добавете настъргани на ренде моркови и ситно нарязан чесън, може и джоджен, червен пипер и дафинов лист.
4. Накрая за около 5 минути слагате спанака (той пуска допълнително вода).
5. Поръсвате с малко магданоз и Хоп ... Готово!
Аз го предпочитам с червено вино, но може и с кисело мляко! Наздраве!